A+ R A-
14 December 2018

Saturday, 14 April 2018 15:30

ANNIE μιούζικαλ έρχεται στη Λεμεσό

Annie το μιούζικαλ

 


 

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του θεατρικού εργαστηρίου ΜΟΤΙΒΟ και πλαισιώνεται από παιδία και ενήλικες όλων των τμημάτων του.

 

Στη Νέα Υόρκη του ΄30 η γραμματέας ενός δισεκατομυριούχου επιλέγει την ορφανή Άννι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του εργοδότη της.

 

Μπορεί η νέα ζωή της μικρής να είναι παραμυθένια, όμως η ευτυχία της θα κινδυνεύσει προς στιγμήν.

 

Ένα οικογενειακό μιούζικαλ για την αξία της αγάπης και της ελπίδας.

 

Η παράσταση απευθύνεται σε ρομαντικούς, ανοιχτούς στο μιούζικαλ και σε παιδιά όλων των ηλικιών.

 

 

Παραστάσεις:

Παρασκευή 20/4 στις 8:00 μ.μ στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ

Σάββατο 21/4 στις 7:00 μ.μ στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ

 

Τα εισιτήρια προπωλούνται και για τη παράσταση που θα διεξαχθεί στις 20/4 έχουν εξαντληθεί. Διαθέσιμα υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις 21/4.

 

Πληροφορίες στο 99579479 και 99909134.

 

Συντελεστές της Παράστασης

Σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου: Καραμπατάκη Σοφία - Θεοφυλάκτου Νούλα

Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση τραγουδιών, ελληνικοί στίχοι τραγουδιών: Σύννος Γιώργος

Χορογραφία: Καραμπατάκη Σοφία – Έλενα Χ’ Σαββ

Σκηνικά: Θεοφυλάκτου Νούλα - Καραμπατάκη Σοφία

Ήχος: Θεοφυλάκτου Νούλα

Φωτισμοί: Παναγιώτου Αντώνης

Μακιγιάζ: Κυριακή Βσιλείου

Χτένισμα: Σάββα Γαβριέλλα

 

 

Συμμετέχουν:

 

Άννι: Μαρία Βασιλείου

Ολιβερ Γουορμπακς: Δημήτρης Αντωνίου

Δις Χάνιγκαν: Χρυστάλλα Βάσου

Δις Γκρέις: Βικτώρια Κωνσταντνίδου

Ρούστερ: Γιώργος Σύννος

Λίλυ: Χριστίνα Χαραλάμπους

Ντρέικ: Ειρήνη Μελετίου

Αστυνομικός: Αλεξανδρος Ciobanu

Αφηγητής: Άννα Νικολάου

 

Ορφανά: Νάγια Αργυρού , Μιράντα Ναντέρι Ντάνα, Άννα Νικολάου, Γιοχάνα Τσάπα, Ελιάνα Χριστοφίδου, Βικτώρια Κωνσταντινίδου, Νεφέλη Κωνσταντινίδου, Μαρίσα Αθανασίου, Θεανώ Γεωργίου, Τζούλια Γουάνις, Ιόλη Παναγιώτου, Αννα Μαρία Πέτρου, Ιώάννα Χριστίνα Πέτρου.

 

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραμπατάκη, Νούλα Θεοφυλάκτου

Ενορχήστρωση τραγουδιών, ελληνικοί στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Σύννος

 

 

Το Θέατρο μοτίβο δημιουργήθηκε το 2015 από την Καραμπατάκη Σοφία (Θεατρολόγο) και την Θεοφυλάκτου Νούλα (Ηθοποιό) με πρωταρχικό τους στόχο την δημιουργία θεατρικού εργαστήριου ερασιτεχνών.

 

Έχοντας σαν όπλο την 10 έτη πείρα τους στο επαγγελματικό θέατρο, και στο ερασιτεχνικό θέατρο, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους θεατρικό εργαστήρι. Το θεατρικό εργαστήρι αφορά ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση αυτού. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ηλικία. Γιατί όπως μας αρέσει να λέμε "Το θέατρο είναι για όλους".

 

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να περάσει καλά και να εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, της αυτογνωσίας και της εξέλιξης του εαυτού τους. Τα μαθήματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

 

Πρώτον, σε πρόβες για ανέβασμα παράστασης που σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν έργο το οποίο γράφεται από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της ομάδας. Και δεύτερον, σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα. (Ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία – ενδυματολογία, σκηνική παρουσία, θεατρικό παιχνίδι, κινησιολογία, κ.α.) Μέσα από αυτές τις πρόβες, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν και θα εξερευνήσουν τον κρυμμένο εαυτό τους. Γιατί πάνω απ’ όλα το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

 

Το Θέατρο μοτίβο όμως, δεν προσφέρουν μόνο ξερές γνώσεις. Έχοντας αυτό σα γνώμονα, προσφέρουμε στους μαθητές μας, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουμε τον εαυτό τους και να διερευνήσουν το συναισθηματικό τους πεδίο.

 

Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Όπως προείπαμε το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τέτοιες δράσεις από το πρόγραμμα μας. Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. Στο πρόγραμμα μας υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συννενόησης με την εκάστοτε ομάδα.

 

Σεμινάρια. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να λέμε πως η δική μας άποψη και ο δικός μας τρόπος είναι ο καλύτερος και επειδή πιστεύουμε στην πολυφωνία, οργανώνουμε σεμινάρια από ανθρώπους του χώρου, διαφόρων ειδικοτήτων, (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.α.) που θα μας πουν την δική τους άποψη και θα μας βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία.

 

 

Τα τμήματα μας:

 

  • Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες
  • Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους
  • Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά ηλικιών 3 -12
  • Προετοιμασία για εξετάσεις σε δραματικές σχολές.

 

Με την μεγάλη μας πείρα προετοιμάζουμε έφηβους και ενήλικες για την εισαγωγή τους σε δραματικές σχόλες στην Κύπρο, Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχει λόγος να χάνετε άλλο χρόνο. Γραφτείτε τώρα σε μία από τις ομάδες μας.

 

Γιατί το θέατρο είναι για όλους!

 

 

Λίγα λόγια από τους πρωταγωνιστές

 

Βασιλείου Μαρία: Νοιώθω πολύενθουσιασμένη που καταφέραμε όλοι μαζί μετά από πολύ κόπο να βγάλουμε την παράσταση αλλά ταυτόχρονα και λύπη που τελειώνει όλο αυτό το ταξίδι. Πιστεύω όλοι κουραστήκαμε αλλά άξιζε και δεν θα το άλλαζα με τίποτα .Κέρδισα νέους φίλους, πολλές στιγμές γέλιου και εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ. «Το αύριο, πιστεύω στο αύριο!»

 

Αντωνίου Δημήτρης: Το θέατρο είναι πάντοτε μια μαγευτική εμπειρία. Στη δική μας παράσταση η μαγεία της Αννις πλημμύρισε τις ψυχές όλων μας. Βιώσαμε μικροί και μεγάλοι συναισθήματα τόσο γνησία που βρίσκονται κρυμμένα στις καρδιές όλων μας. Μικρά παιδιά και ενήλικες συνεργαστήκαμε με πάθος και επίμονη και καταφέραμε να δείξουμε τελικά πως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας είναι η αγάπη και όχι το χρήμα, η απάτη και η ίντριγκα.

 

Βάσου Χρυστάλλα: Ομαδικότητα, εμπιστοσύνη, πείσμα, υπομονή και πειθαρχία... όσα επιστρατεύσαμε και ενισχύσαμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα! Όσο για τη Χάνιγκαν...ένας ρόλος-πρόκληση που έχω λατρέψει...ή αλλιώς «σας αγαπώ Δεσποινίς Χάνιγκαν!»

 

Σύννος Γιώργος: «Η χαρά της ήττας» 0-δια του χρήματος,παντοδύναμος άντρας κατατροπώθηκε από ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι.

 

Χαραλάμπους Χριστίνα: Γενικά: "Ενσυναίσθηση", Ειδικά : "Έκφραση"

 

Αργυρού Νάγια: Όταν ζητήσαμε από τις δασκάλες μας να ανεβάσουμε ένα μιούζικαλ δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο , κουραστικό και απαιτητικό. Αυτά όμως που έχω κερδίσει υπερτερούν κάθε δυσκολία. Ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία για μένα.

 

Θεοφυλάκτου Νούλα - Καραμπατάκη Σοφία: « Ο ήλιος θα βγει γλυκεία φωνή θα προσκαλέσει το αύριο σε γιορτή ....Το Αύριο, το αύριο πιστεύω στο αύριο...».

 

Σημείωση: Δεν υπάρχουν εισιτήρια για την παράσταση της Παρασκευής 20/4 αλλά ΜΟΝΟ για το Σάββατο 21/4 η ώρα 7.00 στον τεχνοχώρο της Εθαλ.

 

Τηλ εποικοινωνίας για εισιτήρια και για ότι χρειαστείτε:

Καραμπατάκη Σοφία 99909134

Θεοφυλάκτου Νούλα 99579479.

 

Read 1799 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο διαδραστικό εργαστήρι του παραμυθιού «Ο μπλε Άη Βασίλης και ο γύρος του...

Προτάσεις για έξοδο στη Λεμεσό - Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Προτάσεις για έξοδο στη Λεμεσό - Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ σε ενημερώνει για όλες τις επιλογές που έχεις εσύ, που δε θες σήμερα να κάτσεις σπίτι! ...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ως πολιτιστικός πυρήνας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ως πολιτιστικός πυρήνας

Του Γιάννη Τσουλόφτα, Επιστημονικός συνεργάτης Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας συνιστά έναν πυρήνα παραγωγής σύγχρονου πολιτισμού, αφού συχνά...