A+ R A-
15 July 2018

Monday, 08 January 2018 09:13

Λεμεσός: Το Θέατρο Ένα δωρίζει την παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για τα παιδιά με καρκίνο, στις 9 Ιανουαρίου

Διαχρονικά το «έατρο ένα» έχει σαν στόχο του, πέραν της πολιτιστικής και ψυχαγωγικής προσφοράς στην κοινωνία, και την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, ιδιαίτερα στα παιδιά. Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής του δράσης το «θέατρο ένα» έχει προσφέρει δωρεάν μια παράσταση του έργου «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσιάρλς Ντίκενς, στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή» που στόχο έχει την εκπλήρωση των ευχών και την παροχή βοήθειας στα παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ.

 

Οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην παράσταση θα παίξουν αφιλοκερδώς ενώ το «θέατρο ένα» θα παραχωρήσει την Κύρια Σκηνή του δωρεάν στον Σύνδεσμο. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», που διαθέτει τα εισιτήρια εισόδου προς 10 ευρώ το ένα. Τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την παράσταση θα δοθούν για κάλυψη των αναγκών των παιδιών με καρκίνο.

 

Να σημειωθεί ότι οι κριτικές για το έργο είναι εξαιρετικές και αντανακλούν την μεγάλη αγάπη με την οποία οι συντελεστές της παράστασης εργάζονται γι’ αυτήν.
Όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ» Αντρέας Χριστοδουλίδης το συγκεκριμένο έργο «εμπνέει κάθε σκηνοθέτη δίνοντας του την ευκαιρία να αφήσει τη φαντασία του να περιπλανηθεί και να μεταφέρει τους θεατές σε εποχές και καταστάσεις μαγικές για μικρούς και μεγάλους».

 

Η ιστορία

 

Η υπόθεση του έργου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα δημοφιλής. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή.

 

Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου. Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία... Θα καταφέρουν άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;

 

Διασκευή/ Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Επιμέλεια Σκηνικού/Κοστουμιών/ Ειδικά Προσθετικά μέλη /Μακιγιάζ: Έρση Χριστοδουλίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Ζαμπακίδης

Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου

Παίζουν: Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Έφη Χαραλάμπους, Μάριος Στυλιανού, Πάνος Ζαμπακίδης και ο μικρός Αντρέας Κωνσταντίνου.

 

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 22311277

 

Η στήλη «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» είναι μια ευγενική χορηγία τoυ βιβλιοπωλείου Κ. Π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ (Δικαστήρια)
Τηλέφωνο/παραγγελίες βιβλίων: 25 747555

 

Read 249 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Ο Δήμος Λεμεσού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σόλων Μιχαηλίδης σας προσκαλούν σε συναυλία στη Λεμεσό

Ο Δήμος Λεμεσού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σόλων Μιχαηλίδης σας προσκαλούν σε συναυλία στη Λεμεσό

Ο Δήμος Λεμεσού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σόλων Μιχαηλίδης σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Ιουλίου, 2018 η ώρα 7.00μ.μ. να...

Συνεχίζεται το 13ο Cyprus Rialto World Music Festival με τους Monsieur Dοumani

Συνεχίζεται το 13ο Cyprus Rialto World Music Festival με τους Monsieur Dοumani

Οι Monsieur Dοumani είναι το σχήμα που έφερε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο προσκήνιο την κυπριακή παραδοσιακή μουσική,...

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές της Κωνσταντίνας Νικολάου (Φωτογραφίες)

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές της Κωνσταντίνας Νικολάου (Φωτογραφίες)

Ταξίδεψαν νοητά τους θεατές στις πέντε ηπείρους με «το μαγικό δωμάτιο» Μια πρωτότυπη παράσταση παρουσίασε στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ...