A+ R A-
23 January 2018

Saturday, 09 December 2017 10:58

Φωτογραφίες: Μυθοπλασία στη Λεμεσό - Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 14 Δεκεμβρίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο "ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ" της Ανθής Γιατρού Θρασυβουλίδου "ΑΝΘΟΥΣΑ" τέλεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

 

«Είναι μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής με έντονο το στοιχείο του νεωτεριστικού, της νεωτεριστικής προσέγγισης, του σουρεαλισμού με πολύ δυνατές εικόνες πρέπει να ομολογήσω, είναι έντονα τα συναισθήματα που σου προκαλούν τα έργα της αγαπητής Ανθής και τα ζωγραφικά και τα γλυπτά», είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Δήμαρχος της πόλης.

 

«Νομίζω πρόκειται για μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα και της εύχομαι πραγματικά κάθε καλό, εύχομαι να συνεχίσει να παράγει, να δημιουργεί και εμείς να την παρακολουθούμε και να την θαυμάζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο αν μπορούμε να πούμε πως η Λεμεσός είναι πρωτεύουσα του πολιτισμού στη Κύπρο.

 

«Νομίζω αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και οι άλλοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό» δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι παραδέχονται ότι η Λεμεσός δεν είναι απλά η εμπορική πρωτεύουσα της Κύπρου, αλλά είναι πάνω απ’ όλα η πρωτεύουσα του πολιτισμού, η πρωτεύουσα του νέου, της προόδου και αυτό είναι νομίζω που μας χαροποιεί και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», απάντησε.

 

Βιογραφικό Ανθής Γιατρού Θρασυβουλίδου - Ανθούσα

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1972 στην Λεμεσό και κατάγεται από τον Άγιο Ιωάννη Αγρού. Εκεί έζησε μέχρι και τα δεκαεπτά της χρόνια (όπου και τελείωσε το Απεήτειο Γυμνάσιο/Λυκειο Αγρού). Με ένα μοναδικό τρόπο και χαρακτήρα ξεκινά στα τριάντα της χρόνια και μητέρα τριών παιδιών να εκπαιδεύεται δίπλα από ένα σπουδαίο ζωγράφο, τον Angelo Ilkov Michaylov, για μία περίπου δεκαετία. Συγχρόνως στο διάστημα αυτό ξεκινά να ασχολείται και να ανακαλύπτει και μία δική της ξεχωριστή πλευρά στην γλυπτική και τις κατασκευές (αφού αυτό πάντα έκανε από παιδί) με διάφορα υλικά και τεχνικές όπως πηλό, ξύλο, μέταλλο, πέτρα κ.α.

 

Σημαντικό επίσης ρόλο στην μέχρι σήμερα πορεία της έπαιξε και ο γάμος της με τον Αρχιτέκτονα Ανδρέα Θρασυβουλίδη, με τον οποίο από τα 22 της χρόνια ξεκίνησε να εκπαιδεύεται και να εργάζεται ως σχεδιάστρια στο γραφείο του (αρχιτεκτονικό σχέδιο, σχεδιασμό επίπλων, διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων, αισθητική, συνδυασμός υλικών και ότι αφορούσε την αρχιτεκτονική γενικά).

 

Η πρώτη της έκθεση πραγματοποιείται το 2015 και μετά από συνειδητά αυστηρή αναμονή πολλών χρόνων ούτως ώστε να φανεί η ολοκλήρωση του όλου χαρακτήρα της δουλειάς της μέσα από την ζωγραφική, γλυπτική και τις κατασκευές. Είχε εκτεθεί μεγάλος αριθμός δουλειάς της πέραν των 12 χρόνων. Πριν και μετά την προσωπική της έκθεση, έλαβε μέρος σε πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις σε όλη σχεδόν την Κύπρο. Ένα από τα όνειρα της είναι να μπορέσει να αναδείξει τη δουλειά της και στο εξωτερικό.

 

Από το 2014 διατηρεί το δικό της εργαστήρι τέχνης στην Αγία Φύλα, όπου και εργάζεται και εκθέτει έργα της καθημερινά. Παρουσίαση παλιών αλλά και εν εξέλιξη έργων της μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Anthousa Art studio.

 

Read 289 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Τσάι και κοπή της βασιλόπιτας του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου (Φωτογραφίες)

Τσάι και κοπή της βασιλόπιτας του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου (Φωτογραφίες)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απογευματινό τσάι και η κοπή της βασιλόπιτας του Oρειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Λεμεσού. Τα μέλη και...

Κοπή της "Ορασόπιτας" από το Σωματείο "Ορασις" (Φωτογραφίες)

Κοπή της "Ορασόπιτας" από το Σωματείο "Ορασις" (Φωτογραφίες)

Την περασμένη Πέμπτη το φωτογραφικό σωματείο "ΟΡΑΣΙΣ" Λεμεσού πραγματοπoίησε με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του και κοπή της...

'Εγινε το 44ο ετήσιο μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα Διγενή

'Εγινε το 44ο ετήσιο μνημόσυνο του στρατηγού Γρίβα Διγενή

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό το 44ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Του...