A+ R A-
20 August 2018

Wednesday, 11 October 2017 11:01

Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση στη Λεμεσό

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου κύκλου του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης με εισηγήτρια την ποιήτρια και δοκιμιογράφο Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου.

 

Grafi_logo.JPG

 

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει τόσο στη Λεμεσό, όσο και στη Λάρνακα.

 

Ημερομηνία έναρξης: 14 Οκτωβρίου 2017

 

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ: 99526772 (Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου) και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Μετά από ένα επιτυχή πρώτο κύκλο συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του εργαστηρίου, όπου η κ. Λουκίδου, θα διδάξει τα μυστικά της γραφής και θα μεταφέρει την εμπειρία και τη γνώση της σε θέματα που αφορούν την τεχνική και την ουσία της ποίησης και του διηγήματος καθώς και την κριτική ανάλυση των κειμένων.

 

«Το εργαστήρι ποιητικής τέχνης και δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής αποβλέπει στην κινητοποίηση της προσωπικής φωνής του καθένα, ώστε μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μεθόδων να συνδυαστεί γόνιμα η φαντασία με τη γλωσσική και μορφική ακρίβεια. Κατά τη δημιουργική ανάγνωση οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ποιητές, ποιήτριες και συγγραφείς διαφορετικού ύφους και τεχνοτροπίας, γενιών και ρευμάτων, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο των ερεθισμάτων μέσα από την αναγνώριση ποικίλων λογοτεχνικών περιπτώσεων. Η επαφή τόσο με τη νεοελληνική ποίηση όσο και με τη μεταφρασμένη θα δώσει τη δυνατότητα για μια κειμενική αλλά και διακειμενική σχέση, ώστε να επισημανθούν οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους άλλοι ποιητές και συγγραφείς πειραματίστηκαν καθώς και να εντοπιστεί εκείνη η γραφή που μας γοητεύει περισσότερο.

 

Κατά τη δημιουργική γραφή οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να συνδυάζουν το γνωστικό τους υλικό με τη φαντασία, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες της γλώσσας. Η έμπνευση κι ο έρωτας, ο χρόνος, και το όνειρο, το προσωπικό βίωμα και ο μύθος, ο τόπος και η ιστορία του, οι κάθε λογής απώλειες και η μνήμη, όλα μετατρέπονται σε υλικό κατασκευής όπου με τόλμη και ευαισθησία βλέπουμε λέξεις και ήχους να χτίζουν το οικοδόμημα του δικού μας εκφραστικού σύμπαντος.

 

Το εργαστήρι εντάσσεται στη δράση «Φιλαναγνωσία και Γραφή 2017»

 

Ηλεντρονική δήλωση: https://goo.gl/forms/vrUL65QqjwRsrvZj1

 

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 9, 3021 ΛΕΜΕΣΟΣ

 

ΤΗΛ.: 25340347, 99526772

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.technodromio.org

 

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Acute Advisory Services, mpec (Engineering Consultants)

 

Βιογραφικό

 

EA_Loukidou.jpg

 

Η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου γεννήθηκε στο Μόναχο, κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με το λογοτεχνικό δοκίμιο, με δημοσιεύσεις σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Διδάσκει Δημιουργική γραφή στην Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο.

 

Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές:

 

Λυπημένες μαργαρίτες, Εγνατία 1986
Το τρίπτυχο του φέγγους, 1993
Εν τη ρύμη του νόστου, Αρμός 1999
Ν’ ανθίζουμε ως το τίποτα, Καστανιώτης 2004
Όροφος μείον ένα, Καστανιώτης 2008, β΄ έκδ. 2009
Το Επιδόρπιο, Κέδρος 2012, γ΄ έκδ. 2013 (Υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο)
Αφόρετα θαύματα, Κέδρος 2017

 

Επίσης έχει εκδώσει Μελετήματα:

 

  • • Ορέστης Αλεξάκης Εν αναμονή, (Συμμετοχή στον τόμο «Ακροατής Οριζόντων Προσεγγίσεις στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη»), Γαβριηλίδης 2004.
    • Συρραπτική του Προσώπου - Επίσκεψη στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη, Νέος Αστρολάβος/Ευθύνη, 2012
    • Πέραν της γραφής - Δοκίμια για την Ποίηση, Κέδρος 2015

 

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, όπου και διετέλεσε Γ. Γραμματέας και του Κύκλου ποιητών.

 

Ποιήματά της έχουν ανθολογηθεί στο «Ελληνομουσείον», ένθετο του Κυπριακού περιοδικού «Ακτή», τεύχος 84, Φθινόπωρο 2010 και μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, βουλγαρικά.

 

Η ποίησή της παρουσιάστηκε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Α.Π.Θ. από τον καθηγητή κ. Γιώργο Κεχαγιόγλου και την αναπλ. καθηγήτρια κ. Σωτηρία Σταυρακοπούλου. Ποιήματά της περιέχονται σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες.

 

Συμμετείχε δύο φορές στο «Συμπόσιο Ποίησης» του Πανεπιστημίου της Πάτρας ως εισηγήτρια και ως παρουσιαζόμενη.

 

Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ποίησης της Sète, VOIX VIVES, de méditerranée en méditerranée τον Ιούλιο του 2013.

 

Η στήλη «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» είναι μια ευγενική χορηγία τoυ βιβλιοπωλείου Κ. Π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ (Δικαστήρια)
Τηλέφωνο/παραγγελίες βιβλίων: 25 747555

 

Read 516 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις...

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις...

ΙΟΥΛΙΟΣ Καίσαρ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Αυτοκράτωρ «ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΕΝ υπάρχουν ειδήσεις...» «Ποιος το 'πε αυτό;» «Ο Eco...» «Και τον Ιούλιο...;» «Ελάχιστες... μια και προηγείται του Αυγούστου...» «Το...

Ρίχνει αυλαία το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού - Μάθετε όλες τις πληροφορίες

Ρίχνει αυλαία το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού - Μάθετε όλες τις πληροφορίες

Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, 8 Αυγούστου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού με τις τελευταίες προβολές και πάρτυ λήξης. Το...

Αγία Σοφία, ένα βίντεο για το μεγαλοπρεπές μνημείο

Αγία Σοφία, ένα βίντεο για το μεγαλοπρεπές μνημείο

«Χτισμένη στο σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, σε θέση στρατηγική»...Η Αγία Σοφία, «η μεγάλη εκκλησία». Το μεγαλειώδες, αρχιτεκτονικόαριστούργημα που κουβαλά θρύλους...