A+ R A-
24 October 2017

Wednesday, 04 October 2017 07:25

Δείτε τις προβολές του 7ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου

7o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

14 – 21 Οκτωβρίου 2017

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

 

Αναδεικνύοντας τη μικρού μήκους ταινία ως ένα ξεχωριστό μέσο κινηματογραφικής δημιουργίας και έκφρασης, το Φεστιβάλ επιμελείται μια σειρά από παράλληλες προβολές και εκδηλώσεις, πλάι στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Εισάγοντας νέες τεχνολογίες, αλλά και τιμώντας το παραδοσιακό σινεμά, η φεστιβαλική εβδομάδα αναμένεται συναρπαστική.

 

Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy

 

Παρουσίαση Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για ταινίες μικρού μήκους

(Κυριακή 15/10 - 18:00 Σκηνή Θέατρου Ριάλτο)

Το ISFFC παρουσιάζει τα χρηματοδοτικά προγράμματα για ταινίες μικρού μήκους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Μικροφίλμ (ΕΡΤ) από την Ελλάδα, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Ο Μένος Δελιοτζάκης – Υπεύθυνος του προγράμματος Μικροφίλμ της ΕΡΤ και η Σταυρούλα Γερωνυμάκη – Eλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου θα παρουσιάσουν τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα. Οι Κύπριοι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε λεπτομέρεια καθώς και να ρωτήσουν περισσότερες πληροφορίες.

 

Η παρουσίαση θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα και αποτελεί συνδιοργάνωση με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου.

 

Μικρού μήκους αριστουργήματα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

(Κυριακή 15/10 - 23:00 Πλατεία Ηρώων)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, ή αλλιώς η Διεθνής Έκθεση Κινηματογραφικής Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας, ιδρύθηκε το 1932 και αποτελεί το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο. Το τμήμα «Ορίζοντες» (Orizzonti) είναι ένα από τα διαγωνιστικά τμήματά του που ξεχωρίζει για τις νέες κινηματογραφικές φόρμες των ταινιών που επιλέγει, και το οποίο διατηρεί «ανοικτούς τους ορίζοντές του» σε νέες τάσεις εκφραστικών ιδιωμάτων στον κινηματογράφο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου φιλοξενεί στην οθόνη του μια συλλογή από ταινίες μικρού μήκους του Orizzonti - αντιπροσωπευτικά δείγματα των νέων αισθητικών και εκφραστικών τάσεων στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Η ταινία μικρού μήκους στην εικονική πραγματικότητα (VR): Η τάση του μέλλοντος στην κινηματογραφική εμπειρία

(Εγκαίνια Δευτέρα 16/10 - 22:30 Πλατεία Ηρώων)

Οι ταινίες εικονικής πραγματικότητας αποτελούν το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική εμπειρία, βυθίζοντας τον θεατή σε μια νέα συνολική εμπειρία. Για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους Εικονικής Πραγματικότητας (VR) με στόχο να αναδείξει έργα που αγγίζουν την καινοτομία του μέλλοντος και διευρύνουν τις δημιουργικές δυναμικές του κινηματογραφικού μέσου. Σε μια ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα προβολών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το σινεμά του μέλλοντος. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλογή ταινιών μικρού μήκους 360 μοιρών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Pearl, της πρώτης ταινίας εικονικής πραγματικότητας που προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ!
Φορέστε λοιπόν τα VR γυαλιά σας και απολαύστε το θέαμα!

 

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοιχτή όλες τις ώρες του Φεστιβάλ, 20:30 - 00:00, από τις 16/10 μέχρι και τις 21/10.

Το παράλληλο πρόγραμμα SHORTS IN VIRTUAL REALITY είναι μια συνεργασία με τα PUBLIC Κύπρου.

 

Όψεις του Φανταστικού: Τα βραβευμένα του Countryside Animafest Cyprus

(Τετάρτη 18/10 - 23:00 Πλατεία Ηρώων)

 

Το πρόγραμμα Όψεις του Φανταστικού παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες που προβλήθηκαν στην 16η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου 2017. Επιμέλεια: Γιώργος Τσαγγάρης

 

Κινηματογραφικές Επιλογές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Regensburg
(Παρασκεύη 20/10 - 23:00 Πλατεία Ηρώων)

 

Η Εβδομάδα Ταινιών Μικρού Μήκους Regensburg, που ξεκίνησε το 1994, διαθέτει πλέον τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες, και δεν αποτελεί απλώς θεσμό της πολιτιστικής ζωής του Ρέγκενσμπουργκ, αλλά και ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα ολόκληρης της περιοχής. Το ISFFC παρουσιάζει μια επιλογή από βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το σημαντικό αυτό φεστιβάλ της Γερμανίας.

 

Amaze Me
(Σάββατο 21/10 - 22:00 Πλατεία Ηρώων)

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μουσικά βίντεο θα προβληθούν επίσης και στο πάρτυ λήξης του Φεστιβάλ.

 

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Προβολών περιλαμβάνει επίσης ταινίες για Μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορίες από ολόκληρο τον κόσμο και να αγαπήσουν τη μικρού μήκους ταινία.

 

Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Νίκου Νικολαΐδη και στηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τη Δημιουργική Ευρώπη Γραφείο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Goethe Institut, την Ιταλική Πρεσβεία, την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Vestnik Kipra και την Εφημερίδα Λεμεσός.

 

festival-mikroy-mhkous-cyprus-61017.jpg

 

Read 313 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Νέα στοιχεία για τα αίτια θανάτου του Νερούδα: Δεν πέθανε από καρκίνο

Νέα στοιχεία για τα αίτια θανάτου του Νερούδα: Δεν πέθανε από καρκίνο

Ο θάνατος του νομπελίστα λογοτεχνίας, Πάμπλο Νερούδα, δεν οφειλόταν στον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, εκτιμά διεθνής ομάδα ειδικών. Μια...

Η Λεμεσιανή καλλιτέχνης Helen Κυριάκου παρουσιάζει την 2η προσωπική της έκθεση ζωγραφικής

Η Λεμεσιανή καλλιτέχνης Helen Κυριάκου παρουσιάζει την 2η προσωπική της έκθεση ζωγραφικής

Η Helen Κυριάκου παρουσιάζει την 2η προσωπική της έκθεση ζωγραφικής στην Κύπρο, η οποία φιλοξενείται από τη Στέγη Γραμμάτων και...

Το απόλυτο Halloween Party στην ωραιότερη τοποθεσία της Λεμεσού

Το απόλυτο Halloween Party στην ωραιότερη τοποθεσία της Λεμεσού

Ντύσου κατάλληλα, πάρε την παρέα σου και έλα να περάσεις φανταστικά σε ένα party που θα τα έχει όλα... εντυπωσιακά...