A+ R A-
21 July 2018

Friday, 29 September 2017 10:23

Φωτογραφίες: Έγιναν τα εγκαίνια σχολής χορού «La Salle de danse»

Αφροδίτη Κωνσταντίνου: «Ο χορός για μένα αποτελεί την καλύτερη μορφή ψυχοθεραπείας»

 

Μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σχολής χορού «La Salle de danse» της χορεύτριας και δασκάλας χορού Αφροδίτης Κωνσταντίνου, την περασμένη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Η Αφροδίτη Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτρια της σχολής χορού «La Salle de danse», μίλησε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για το τι είναι ο χορός για αυτήν, για τις σπουδές που έκανε, καθώς και για το τι προσφέρει η δική της σχολή χορού.

 

«Ο χορός για μένα είναι τρόπος ζωής, το πάθος μου, η ζωή μου. Ο χορός για μένα αποτελεί την καλύτερη μορφή ψυχοθεραπείας», είπε η Αφροδίτη Κωνσταντίνου και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και της ψυχής του ανθρώπου, όπου οι κινήσεις είναι οι λέξεις και τα λόγια που βγαίνουν από τον άνθρωπο απεικονίζουν ότι θέλει να δείξει».

 

Δήλωσε τυχερή, γιατί όπως είπε «αυτό που, ίσως για άλλους αποτελεί δουλειά, για μένα είναι όμορφες δημιουργικές στιγμές που με γεμίζουν με ικανοποίηση». «Το χαμόγελο, οι δεξιότητες και η αγάπη που αποκτούν τα παιδιά για το χορό, για μένα είναι η καλύτερη ανταμοιβή», συμπλήρωσε.

 

Αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια και για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με τον χορό, η Αφροδίτη είπε πως «τα πρώτα σημάδια ήταν εμφανή σε πολύ μικρή ηλικία, όταν εγώ ακόμη δεν ήμουν σε θέση να τα αναγνωρίσω».

 

 Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι γονείς μου από την ηλικία των 3 ετών αναγνώρισαν την αγάπη μου αυτή, την τάση μου να ακολουθώ την κάθε μουσική μελωδία και κίνηση». «Έτσι», εξηγεί, «ακολουθώντας λοιπόν τα σημάδια με εντάξανε από πολύ μικρή σε σχολή χορού, όπου οι δάσκαλοί μου αναγνώρισαν με τη σειρά τους το ταλέντο μου και με μύησαν στο όμορφο κόσμο του χορού».

 

Ερωτηθείσα για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, κατά τη γνώμη της, να ξεκινήσει κανείς τον χορό, η δασκάλα χορού είπε ότι «τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, καλό είναι να ξεκινούν από πολύ νωρίς το χορό. Στην τρυφερή ηλικία των 3 ετών το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής αποτελεί την πρώτη επαφή των παιδιών με την κίνηση και την μελωδία».

 

Συνέχισε εξηγώντας πως «τα παιδιά στο σημείο αυτό συναντούν το ρυθμό, την κίνηση και τη μελωδία. Αποκτούν αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού αναπτύσσοντας έτσι τις δεξιότητες του σώματος και του νου. «Μέσα από την κίνηση, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους. Ταυτόχρονα το σώμα τους προετοιμάζεται για τα μελλοντικά και πιο απαιτητικά από τεχνικής πλευράς μαθήματα χορού», κατέληξε.

 

Το ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον της σχολής «La Salle De Danse», γεμάτο έμπνευση και φαντασία, προσφέρει όλα τα πιο πάνω και ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες της ηλικίας αυτής. Η εμπειρία και η επαφή των δασκάλων της σχολής με τον χορό, όλα αυτά τα χρόνια, τους έχει δείξει επανειλημμένα πως η προσέγγιση της ηλικίας αυτή χρίζει ευαισθησία και προσοχή.

 

«Εάν δεν προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη, τα παιδιά εύκολα απογοητεύονται και εγκαταλείπουν το χορό πριν ακόμα γνωρίσουν πόσα έχει να τους προσφέρει», είπε χαρακτηριστικά η δασκάλα χορού.

 

Η σχολή «La Salle De Danse»

Η σχολή «La Salle De Danse» βρίσκεται στην οδό Φρίνης 3, ΤΚ 3075 Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό.

 

Μπορείτε να βρείτε την σχολή στο facebook και στο Instagram με την ονομασία «La Salle De Danse by Aphrodite C»

Τηλέφωνο 99742 235

 

Η στήλη «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» είναι μια ευγενική χορηγία τoυ βιβλιοπωλείου Κ. Π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ (Δικαστήρια)

Τηλέφωνο/παραγγελίες βιβλίων: 25 747555

 

Read 1457 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Λατρεμένα μουσικά κομμάτια εκτέλεσαν οι μαθητές του ωδείου 'Μουσικοί Ορίζοντες' (Παράρτημα Αγ. Φύλας)

Λατρεμένα μουσικά κομμάτια εκτέλεσαν οι μαθητές του ωδείου 'Μουσικοί Ορίζοντες' (Παράρτημα Αγ. Φύλας)

Μια νοσταλγική μουσική εκδήλωση ετοίμασε το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες Αθηνών (Παράρτημα Αγ. Φύλας – Λευκοθέας). Οι μαθητές του ωδείου εκτέλεσαν...

Το Loud Music Festival ξαναχτυπά στην καρδιά της Λεμεσού για να μας απογειώσει!

Το Loud Music Festival ξαναχτυπά στην καρδιά της Λεμεσού για να μας απογειώσει!

Πιστή στην ιδεολογία ότι το πάρτυ είναι για όλους, το Loud Music Festival (LMF) ξαναχτυπά στην καρδιά της Λεμεσού με...

Η χαρισματική ερμηνεύτρια της σύγχρονης world music σκηνής, Mercedes Peón στη Πλατεία Ηρώων

Η χαρισματική ερμηνεύτρια της σύγχρονης world music σκηνής, Mercedes Peón στη Πλατεία Ηρώων

Μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της σύγχρονης έθνικ σκηνής στην Ευρώπη, η Mercedes Peón έρχεται από την Ισπανία για μια...