A+ R A-
18 June 2018

Thursday, 14 September 2017 08:42

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου μαγειρεύει γιορτή στο Μόλο Λεμεσού!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια νέα τοποθεσία, εκείνη του Μόλου της Λεμεσού, όπου για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να γευτεί και να προμηθευτεί μια πλειάδα προϊόντων από τοπικά και διεθνή οινοποιεία και επιχειρήσεις εστίασης.

 

Συνδυάζοντας την τοπική γαστρονομία με μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα και αρώματα από διαφορετικές χώρες, το Φεστιβάλ υπόσχεται ένα γευστικό Σαββατοκύριακο πάνω στη θάλασσα, που θα συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου λοιπόν, από τις 4μ.μ. μέχρι τις 10μ.μ., το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί ΔΩΡΕΑΝ το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, κυρίου Κωνσταντίνου Πετρίδη.

 

Διεθνείς σεφ θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους!

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει πέραν των 15 σεφ από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και την κουζίνα της πατρίδας τους. Οι αδερφοί Nour και Ammar Abbara από τη Συρία, ο Mihaly Vorak από την Ουγγαρία, μια αντοπροσωπεία 6 σεφ από την Κίνα, ο Ιταλός Giuseppe Cerrone και πολλοί άλλοι θα παρουσιάσουν πιάτα από την κουζίνα της χώρας τους. Επίσης, το Φεστιβάλ με υπερηφάνεια παρουσιάζει και την αντιπροσωπεία των σεφ από την Αφρικανική ήπειρο - με συμμετοχές από το Μάλι, τη Γουινέα, την Ν.Αφρική, τη Σενεγάλη, τη Μοζαμβίκη - οι οποίες στηρίζονται από την οργάνωση Invest4Africa και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο οργανισμός Invest4Africa δίνει σε νεαρούς σεφ την ευκαιρία να επιδείξουν το έργο τους στο εξωτερικό. Αυτή είναι για πολλούς από αυτούς τους νεαρούς σεφ, η πρώτη φορά που θα ταξιδέψουν εκτός Αφρικής.

 

Γευστικό ραντεβού με πέραν των 30 εκθετών

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν γνωστά και ανερχόμενα ονόματα παραγωγών, εστιατόρων, και άλλων εταιριών εστίασης ανάμεσά τους και οι Biltong Bullevard, Yummy Mandarino, Da Franco Cucina Italiana, Hofbräu München, Κοκκό, Μέλι Θριές, Fol Popcorn, Pagoda, India Gate, Cyprus Healthy Living, Cremoso Smoothies, Melikevotano, Λουκουμάδες Fantasia, All Organic, Theta, Το Βοτάνι, EvZin Bio, Puku Puku Organic, Smoothie & Sweetie, Syrian Restaurant, Syntrofia, The Green Mandala, Jackie Ma Chinese Restaurant, Good Burger και Karpos.

 

Θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επίσης, καταστήματα βιολογικών και οργανικών τροφίμων, για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

 

Μαγειρικές δραστηριότητες και για τα παιδιά!

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά από 5 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες μαγειρικής υπό την επίβλεψη επαγγελματιών, με τη στήριξη του Future Worlds Centre. Κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τριαντάλεπτα εργαστήρια μαγειρικής, τα οποία θα επαναλαμβάνονται ανά μία ώρα, ξεκινώντας από τις 4.30μ.μ.. Ισχύει είσοδος 2 ευρώ ανά παιδί.

 

Εκδηλώσεις από τον πολιτισμό της γεύσης

Μια σειρά από δρώμενα θα συνυπάρχουν στη διάρκεια της γευστικής γιορτής που θα στηθεί, τα οποία θα πηγάζουν μέσα από την αγάπη για το φαγητό και τη διατροφική συνείδηση. Οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παράσταση ταγκό, συναυλία με την νεαρή τραγουδίστρια Cynthia Zietara, DJ sessions, μουσική εμφάνιση της Κινεζικής παιδικής χορωδίας και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο αστροφυσικός Γιώργος Τρουλλιάς, διευθυντής του Κιτίου Πλανητάριου και Αστεροσκοπείου, θα παρουσιάσει μια ομιλία με θέμα τι τρώνε οι αστροναύτες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει τον νυχτερινό ουρανό με ειδικό τηλεσκόπιο.

 

Μπες κι εσύ στη γιορτή της γεύσης!

Το Φεστιβάλ διαθέτει ελεύθερη είσοδο για όλους, στην προσπάθειά του να προάγει τα τοπικά και διεθνή προϊόντα που παρουσιάζει, να αναδείξει τη διατροφική συνείδηση αλλά και να εντάξει το κοινό στον πολιτισμό της τροφής μέσα από μια σειρά από δρώμενα.

 

Μπορείτε να γευτείτε, να αγοράσετε και να απολαύσετε εκλεκτά προϊόντα, εδέσματα και ποτά σε χαμηλές τιμές, στηρίζοντας την τοπική βιομηχανία και γνωρίζοντας την κουζίνα των άλλων χωρών.

 

Cyprus International Food Festival

23 & 24 Σεπτεμβρίου 2017

 

Μόλος Λεμεσού, 4μ.μ. – 10μ.μ.

www.cyprusinternationalfoodfestival.com

FB: https://www.facebook.com/CyprusInternationalFoodFestival/

Η στήλη «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» είναι μια ευγενική χορηγία τoυ βιβλιοπωλείου Κ. Π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ (Δικαστήρια)
Τηλέφωνο/παραγγελίες βιβλίων: 25 747555

 

Read 984 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Παρουσίαση βιβλίου του Τάσου Αριστοτέλους «Η 9η Ιουλίου, Απόδοση στη Δημοτική»

Παρουσίαση βιβλίου του Τάσου Αριστοτέλους «Η 9η Ιουλίου, Απόδοση στη Δημοτική»

Οι εκδόσεις Αναστάση Αριστοτέλους, η εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» , η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού, οι Πνευματικοί Ορίζοντες σας προσκαλούν...

Η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρίζα Ρίζου για μια μοναδική συναυλία στο Πισσούρι

Η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρίζα Ρίζου για μια μοναδική συναυλία στο Πισσούρι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018», έχοντας ως μοναδικό στόχο τη πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη...

Φεστιβάλ «Μουσικά Αποτυπώματα» αφιερωμένο στη Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Φεστιβάλ «Μουσικά Αποτυπώματα» αφιερωμένο στη Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Οι Δήμοι Λεμεσού και Αγίου Αθανασίου, το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο και η Πολιτιστική Κίνηση «Επιλογή» συνδιοργανώνουν το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ "Μουσικά Αποτυπώματα...