A+ R A-
19 July 2018

Friday, 14 July 2017 07:54

Στην πλατεία Διοικητηρίου γνωρίστε την Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών!

22 παιδιά βραβεύτηκαν από τη Cyta σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε, με θέμα «Κύπρος-Ευρώπη. Χτίσε... γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη».

 

Το κοινό μπορεί να απολαύσει, μέχρι τις 10 Αυγούστου, όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού σε εκθέσεις που έχουν στηθεί, στις πιο κάτω πόλεις:

Συμμετοχές Λευκωσίας | The Mall of Cyprus (7-16 Ιουλίου)

Συμμετοχές Λεμεσού | Πλατεία Διοικητηρίου

Συμμετοχές Λάρνακας | Αποβάθρα Φοινικούδων (δίπλα από το Κάστρο)

Συμμετοχές Πάφου | Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄

Συμμετοχές Αμμοχώστου | Πεζόδρομος Fig Tree Bay

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, η τελετή βράβευσης του Παγκύπριου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, με θέμα «Κύπρος-Ευρώπη. Χτίσε... γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη» που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

 

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017, μέσα από τις σελίδες του Εικαστικού Ημερολογίου, το οποίο η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, σχεδίασε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης παγκύπρια. Το Εικαστικό Ημερολόγιο είναι μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του τετραδίου ιχνογραφίας, περιλαμβάνει διαγωνισμό ζωγραφικής και είναι αφιερωμένο κάθε χρονιά σε ειδική θεματολογία. Κριτική Επιτροπή επέλεξε τα 14 από τα βραβευμένα έργα (δύο από κάθε ηλικιακό κύκλο και ένα βραβείο και ένα από τις συμμετοχές των παιδιών των Ειδικών Σχολείων). Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη σελίδα της Cyta στο facebook, το κοινό επέλεξε ακόμη επτά έργα, τα οποία επίσης βραβεύτηκαν.

 

Την εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, o επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ Ανδρέας Κεττής, οι οικογένειες των βραβευμένων παιδιών, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

 

DSC_6023.JPG

 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, χαιρέτισε τέτοιες δραστηριότητες, που επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια στάσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δραστήριους πολίτες, ενώ ευχαρίστησε και συγχάρηκε τη Cyta για την άριστη συνεργασία που αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

 

Η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, τόνισε πως ο ενθουσιασμός των παιδιών και στο φετινό διαγωνισμό ήταν για ακόμη μια φορά μεγάλος: «780 παιδικά έργα γέμισαν χρώμα και θετική ενέργεια τα γραφεία της Cyta και απέδειξαν πως παιδιά και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και πάλι την πρωτοβουλία αυτή, δίνοντας πνοή σ’ ένα μεγάλο όραμα, μια και συνέδεσαν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Κύπρου με την παράδοση της Ευρώπης». Η κα Ρουβιθά Πάνου ανέφερε επίσης πως ταυτόχρονα με την αδιαμφισβήτητη τεχνολογική της υπεροχή, η Cyta φροντίζει να δίνει ξεχωριστή σημασία, τόσο στην ανάπτυξη της τέχνης, όσο και στην ενίσχυση κάθε μορφής έκφρασής της, υπογραμμίζοντας πως η παρουσία του Υπουργού Παιδείας όχι μόνο τιμά, αλλά δίνει κύρος και ουσία στην προοπτική της συνεργασία της Cyta με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Κλείνοντας την ομιλία της η κα Ρουβιθά Πάνου ευχαρίστησε όλους που στήριξαν τη συνεργασία αυτή, ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τους Δήμους που φιλοξενούν τις υπαίθριες εκθέσεις με τα έργα των παιδιών και, βέβαια, πάνω απ’ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία και συγχάρηκε θερμά.

 

DSC_6117.JPG

 

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής διαβεβαίωσε, με τη σειρά του, ότι το Γραφείο του θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στη Cyta και στο Υπουργείο Παιδείας σε τέτοιου είδους πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 όλα τα παιδιά θα παραλάβουν το καινούργιο τους Εικαστικό Ημερολόγιο, με ένα καινούργιο θέμα, πάνω στο οποίο θα κληθούν να δημιουργήσουν, στο πλαίσιο ενός νέου παγκύπριου διαγωνισμού ζωγραφικής.

 

Read 1386 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Λεμεσός: Τον Αύγουστο αρχίζει και πάλι το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ - Παραδοσιακών Χορών 2018

Λεμεσός: Τον Αύγουστο αρχίζει και πάλι το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ - Παραδοσιακών Χορών 2018

Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Folk Star και Gold Star 2018 παραδοσιακών χορών. Ένα μεγάλο αναπάντημα των λαών. Με τη συμμετοχή ομάδων...

Παράσταση αφιερωμένη στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο (Φωτογραφίες)

Παράσταση αφιερωμένη στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο (Φωτογραφίες)

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η παράσταση της μουσικής σχολής Διαμαντίδου, η οποία ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Η...

«Κάθε τέλος και μια αρχή», από τη σχολή «House of Dance Strofes» (Φωτογραφίες)

«Κάθε τέλος και μια αρχή», από τη σχολή «House of Dance Strofes» (Φωτογραφίες)

Ένα όμορφο και εντυπωσιακό θέαμα απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην χορευτική παράσταση "The Circle of life", που διοργάνωσε η σχολή...