A+ R A-
25 November 2017

Tuesday, 16 May 2017 09:25

«ΑΓΓΕΛΙΚΗ»: Σμύρνη 1922 - Η αληθινή ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου

Η παράσταση «Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Η» από τους Fly Theatre στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στις 20.30 μ .μ.

 

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Λευκωσία τον περασμένο Φεβρουάριο και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε για δύο συνεχόμενες σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση «Αγγελική» της θεατρικής ομάδας Fly Theatre ξαναέρχεται στην Κύπρο, για μία μόνο παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Τρίτη, 23/5, 20.30).

 

Η «Αγγελική» είναι η πραγματική ιστορία μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες. Μια ιστορία ζωής, ένα οδοιπορικό από τη Σμύρνη στα βάθη της Τουρκίας με κατάληξη στο Ρέθυμνο. Η παράσταση των Fly Theatre διαπραγματεύεται την προσφυγιά, το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, δοσμένο απλά και ανθρώπινα, χωρίς επιτηδευμένους συναισθηματισμούς.

 

Οι Fly Theatre, βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq, στήνουν μια ιδιαίτερη παράσταση, έναν μονόλογο για τρεις. Και μιλούν για το μεταναστευτικό, το φλέγον ζήτημα που αποτελεί αιτία για διαφωνίες και διχασμό σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια πρωτότυπη παράσταση με τρεις ηθοποιούς (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου) που μέσα από το λόγο και τα σώματά τους μεταφέρουν ευρηματικά επί σκηνής το ταξίδι της Αγγελικής Ματθαίου.

 

 aggelikisdgsd.jpg

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας φανερώνει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «...παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά το 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου

Διασκευή Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert

Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Fly Theatre

Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή, Γιώργος Αναστασάκης

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου

 

 aggelikisdgsdrte.jpg

 

Εισιτήριο: 15 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ: 25377277 & Web: www.pattihio.com.cy

 

Η ομάδα Fly Theatre δημιουργήθηκε από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. Έχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.

 

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.

 

Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα αρχικά με το έργο τους «Η Τέλεια Συνταγή» και στη συνέχεια με την «Αγγελική» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

 

Read 332 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Η παράδοση και τα εκδοτικά προβλήματα του ποιητικού έργου του κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη

Η παράδοση και τα εκδοτικά προβλήματα του ποιητικού έργου του κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη

Η παράδοση και τα εκδοτικά προβλήματα του ποιητικού έργου του κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. ...

Δείτε τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στα 'Λεμέσια 2017: Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες'

Δείτε τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στα 'Λεμέσια 2017: Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες'

Παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας ‘Λεμέσια 2017: Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες’ Επίσημα Αποτελέσματα Έγινε, στις 20 Νοεμβρίου 2017, στο οίκημα της ΦΕΚ...

Δωρεάν ένα μοναδικό γεγονός στη Λεμεσό που δεν πρέπει να χάσετε!

Δωρεάν ένα μοναδικό γεγονός στη Λεμεσό που δεν πρέπει να χάσετε!

Μόνο μια παράσταση στην Κύπρο! Ένα μοναδικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε! O Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με...