A+ R A-
25 July 2017

ΥΠΑΙΘΡΟΣ

H Οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καρλομάγνου για την Νεολαία 2017.   Η Youth Dynamics με το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Identity: HUMAN!“ κέρδισε τον Εθνικό διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καρλομάγνου για την Νεολαία 2017!   Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 16 Κυπριακές συμμετοχές από διάφορες οργανώσεις. Η Εθνική Επιτροπή αφού αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές επέλεξε το σχέδιο “Identity: HUMAN!” από την Youth Dynamics, το οποίο συγκέντρωσε την ψηλότερη βαθμολογία, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Άαχεν όπου θα γίνει η απονομής του διεθνές Βραβείο Καρλομάγνος.   Το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο «Identity: HUMAN» (Ταυτότητα: ΑΝΘΡΩΠΟΣ) διοργανώθηκε στον Αγρό από την άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την νεολαία και την…
Αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πυροβολισμού από πυροβόλο όπλο, είναι η αιτία θανάτου του 61χρονου Άντρου Ροδοθέου, σύμφωνα με το πόρισμα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε στη Λευκωσία.   Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο 61χρονος πλήγηκε από μια και μόνο σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, η οποία διαπέρασε τη σπονδυλική του στήλη και προκάλεσε ρήξη κοιλιακής αορτής.   Οι έρευνες της Αστυνομίας για το φόνο εκ προμελέτης, που σημειώθηκε χθες βράδυ, στο χωριό Γεράσα, της επαρχίας Λεμεσού, συνεχίζονται, και διάφορα άτομα έχουν κληθεί για ανάκριση.   (ΚΥΠΕ)  
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Παλώδιας και γενικά για όλα τα θέματα που την αφορούν μίλησε στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» ο Πρόεδρος της κοινότητας, Πάμπος Ζορπάς.   Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία δημοτικού σχολείου σημειώνοντας ότι στις 7 Απριλίου 2017 ανοίχθηκαν για δεύτερη φορά οι προσφορές.    Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ.  
Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδρίου σας προσκαλεί στον Αγώνα Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 και ώρα 3:00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως Πελενδρίου.   Είσοδος: €5.00   Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της αξιότιμης κυρίας προέδρου Άντρης Αναστασιάδη.   Διοργανωτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Πελενδρίου Οργανωμένα Σύνολα Πελενδρίου Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου    Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Προγράμματος «Ίκαρος».   Φωτογραφίες από παλαιότερο αγώνα:          
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων, Σ.Κ.Ε. και την Νεολαία της Βάσας Κοιλανίου ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια.   Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα.  
Πασχαλινές εκδηλώσεις Κέντρου Νεότητας Φασούλας την Δευτέρα του Πάσχα. Πλούσιο πρόγραμμα για ολόκληρη την ημέρα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω.    
Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και ο Γυναικείος Όμιλος Βουνίου σας καλεί στο όμορφο χωριό του Βουνίου να αναβιώσουμε τα ήθη και τις παραδόσεις της Κύπρου.    
Σε ανακοίνωσή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Κολοσσίου μας ενημερώνει το εξής:   Ειδοποιούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων ή/και χωραφιών που βρίσκονται εντός της Οικιστικής περιοχής Κολοσσίου, να προβούν σε ικανοποιητικό καθαρισμό αυτών μέχρι 20 Μαΐου 2017. Γεωργοί που καλλιεργούν τεμάχια γης σε οικιστικές ζώνες, να τα καλλιεργήσουν ή να τα καθαρίσουν πριν την πιο πάνω ημερομηνία.   Διευκρινίζεται ότι: α. Όσοι ιδιοκτήτες προβούν στον καθαρισμό των τεμαχίων γης τους, θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα το Συμβούλιο για έλεγχο και επιβεβαίωση του καθαρισμού. β. Η εγκατάλειψη σωρών άχρηστων ή ο διασκορπισμός τους σε μικρο-σωρούς μέσα στα τεμάχια γης ή η μεταφορά τους σε γειτονικά τεμάχια γης ή στα σύνορα αυτών ή ο μη καθαρισμός λωρίδας γης στην περίμετρο των τεμαχίων γης,…
Για τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τα προβλήματα των μόνιμων κατοίκων και τις υποχρεώσεις του κράτους προς αυτούς τους συμπολίτες μας, μίλησε στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» ο Κοινοτάρχης του Αμιάντου Κρίτωνας Κυριακίδης. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Αμιάντου παρευρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας "ΛΕΜΕΣΟΣ" και σε συνέντευξή του μιλά εφ΄όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Σάκη Στυλιανού .Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ.   Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις πασχαλινές δραστηριότητες του Αμίαντου θα βρείτε παρακάτω.      
Ο Κοινοτάρχης Δοράς, Νεόφυτος Παναγή, βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας «ΛΕΜΕΣΟΣ» και μας μίλησε για το Πάσχα στη Δορά. Έδωσε τις δικές του ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.  Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν την Κοινότητα Δορά, τα προβλήματα και τις λύσεις. Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ.      

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Παράνομος σκυβαλότοπος δίπλα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι κάτοικοι

Παράνομος σκυβαλότοπος δίπλα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι κάτοικοι

Παράνομος σκυβαλότοπος δίπλα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι κάτοικοι – Τίθεται πλέον θέμα ασφάλειας της υγείας των...

Αυδήμου: Πάμε όλοι στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Αυδήμου: Πάμε όλοι στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του ΣΩΤΗΡΟΣ Αυδήμου, επί τη ευκαιρία της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις...

Ετοιμαστείτε για καλοκαιρινές εξορμήσεις στις Κάτω Πλάτρες με πλούσιο πρόγραμμα

Ετοιμαστείτε για καλοκαιρινές εξορμήσεις στις Κάτω Πλάτρες με πλούσιο πρόγραμμα

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στις Κάτω Πλάτρες! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις – Κάτω Πλατρών θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του...